Verkstedtjenester

Auto Transport Service AS har ISO 9001 og ISO 14001 sertifisert verksted, godkjent av Statens vegvesen som bilverksted. Våre verksteder leverer tjenester på vegne av velkjente, norske importører og forhandlere. Vi utfører alt av tjenester på biler under 3 500 kg. Dette innebærer blant annet ombygging av varebiler, installering av varmesystemer, og kontroll og oppgradering av kjøretøyene for å møte norske krav.
Vi innreder håndverksbiler for firmaer som ønsker mer effektive og profesjonelle løsninger.

verksted_underpanser_1verksted_4hjulsutm_1

Nesten uansett hva du trenger, kan vi gjøre jobben. Her er noe av det vi tilbyr:

Teknisk klargjøring og hjulstillingskontroll
Når biler kommer til Norge er det ofte begrensninger på dem. Eksempelvis kan farten være begrenset til 30 kilometer i timen for å unngå råkjøring på havner og mellomlagringssteder. Auto Transport Service AS gjennomfører derfor teknisk klargjøring av en rekke bilmodeller. Det vil si at vi har teknisk utstyr og computere som har de spesielle programmene som skal til for å sette opp bilen slik den skal være før den går til kunden.

Vi gjør også ofte hjulstillingskontroller (forstillings- og bakstillingskontroll) av bilene. Det viser seg at de innstillingene som er gjort på fabrikken kan endre seg når bilen har stått på egne hjul en stund, og har blitt kjørt litt med. Bilen ”setter seg”, kan man si, verdiene endrer seg og det kan være nødvendig å justere seg inn igjen.

Innredning av varebiler
Med økte krav til effektivitet og produktivitet i håndverksbransjen, blir kravet til innredninger større. Når hver ting har sin plass så blir kundens opplevelse av tjenesten bedre og jobben går raskere når alt er lett å finne. Tid er penger.
Innredninger varierer fra enkle løsninger der varerommets gulv, vegger og tak bekles med fuktighets- og kjemikaliebestandige plast eller foliebelagt HDF tremateriale til full håndverksinnredning med skuffer og skap fra gulv til tak. Vi benytter løsninger fra Sortimo og Würth når kundene krever det, men i stadig økende grad benytter vi lokale leverandører som Enter Kompetanse AS og Toolpack AS.
Enkle innredninger suppleres ofte med ekstra LED-lamper i varerommet som gir meget godt arbeidslys og skinner i gulvet eller på sidene for enklere sikring av last.
Innredning av håndverksbiler varierer stort i behov og løsninger. Noen biler er det laget standardinnredninger for. I andre tilfeller er det mer hensiktsmessig å designe innredningen i henhold til behov. Da er det svært gunstig å ha konkurransedyktige, raske og smidige lokal leverandør.

verksted_varebilinnredn_1verksted_varebilinnredn_3

Montering av DAB+ radio
Som første land i verden har Norge stengt FM båndet. Alle må da ha DAB radio. Siden Norge er alene om en slik beslutning, er det store flertallet nyere biler og også de som produseres fremover uten DAB+ som standard. Vi opplever nå et stadig økende ønske om å DAB’ifisere radioene.

Varmesystemer
Auto Transport Systemer har lang erfaring med installasjon av varmesystemer og er i dag Norges største på slik montering. Vi har et tett og samarbeid med våre leverandører og vår kompetanse på området gjør at vi bidrar ved utforming av monteringssett for nye modeller når det er nødvendig.

Vi leverer:
Webasto, Eberspracher og Defa bilvarmere.
Webasto og Eberspracher diesel- og bensinvarmere
Webasto og Eberspracher Motor- og Kupè-varmere

Webasto og Eberspracher diesel drevne luftvarmere for minibusser og varebiler
Luftvarmeren brukes typisk i biler der det er nødvendig å ha tempererte lasterom. Skal du frakte grønnsaker om vinteren så er det helt nødvendig å montere en varmer for at varene ikke skal bli ødelagt. En annen typisk bruk er biler hvor varerommet benyttes for å utføre forskjellige verkstedstjenester.

DEFA elektriske varmere
DEFA elektriske motorvarmer monteres på bilens kjølesystem eller bunnpanne som i prinsippet er en oljevarmer som forvarmer olje og ikke kjølevæske. Elektrisk motorvarmer er den mest miljøvennlige måten å forvarme motoren på.

Ekstra pedalsett til sjåførskolebiler
Vi leverer Veigel pedalsett (stagsett) som er produsert i henhold til de høyeste standarder i bransjen, noe som garanterer langvarig og problemfri drift av pedalsettet. Alle pedalsett blir levert med nødvendige TÜV-dokumenter og monteringsanvisninger i tillegg til vår bekreftelse på at pedalsettet er blitt montert ihht. produsentens krav.

Vi leverer pedalsett via importørbestillinger samt direktebestillinger fra kjøreskoler.

Tilhengerfeste
På enkelte bilmodeller er det nødvendig å utføre utskjæringer i støtfanger. Vi sørger for at dette blir utført estetisk. Ryggesensorer, ABS og antiskrenssystemer krever ofte spesielle kabelsett som tar hensyn til nye hengerfester. Våre kompetente medarbeidere sørger for at dette utføres i tråd med norske standarder.
Vi leverer hengerfester med fast eller avtakbar krok fra markedets ledende leverandører; Monoflex-Westfalia og Brink.

Montering av ryggesensorer og ryggekamera
Nye biler har ofte dette originalt, men ikke alle. Når det er en forventning fra kundene om slikt utstyr er det ofte et enkelt valg for importørene eller forhandlerne å ettermontere utstyret. Etter hvert som fabrikantene får på plass ryggesensorene på fabrikken, dukker det opp krav om at det skal være kamera ved rygging og en skjerm å se på. Da setter vi på det.

Montering av diverse utstyr
Det er et utall av forskjellig utstyr vi har montert på bilene i årenes løp.
Tradisjonelle monteringsjobber innbefatter montering av:

Sidevinduer på varebiler
Ekstra kjørelys og
Kufanger / lyktebøyle

Disse oppgavene kommer jevnt og trutt fra forhandlerapparatet og fra bruktbilimportørene samt privatpersoner som importerer bruktbil selv.

Vi sørger også for lakkering av støtfangere og andre plastdetaljer. Disse oppgavene utfører vi stort sett for importørene. Det er utrolig hvor mye mer salgbar en bil blir når den sorte plaststøtfangeren får noen lag med lakk. Tjeneste tilbys kun på nye biler.

Vi ordner det meste, ta kontakt!

Siste trafikkmelding

Alle trafikkmeldinger