Hvordan få bilen til Norge og få den registrert?

Hvis vi forutsetter at du har funnet drømmebilen og har bestemt deg for å kjøpe, er det en del ting du må få på plass.

Her er en sjekkliste for import av bil:

 • Undersøk om bilen kan betales netto, dvs. uten utenlandsk mva. Fordelen med dette er at du slipper jobben med å få refundert mva i etterkant.
 • Skriv kjøpekontrakt med selger/forhandler. Merkeforhandlere har standard kontrakter. Pass på å få definert hvilke dokumenter selger skal skaffe til veie. Sjekkliste for dokumenter du må ha ser du ved å klikke her.
 • Sørg for at det tyske vognkortet i 2 deler medfølger og at bilen er TÜV-godkjent. Det er også viktig at bilen er E-merket og at COC-dokumentet følger med. Dette MÅ presenteres for biltilsynet for at bilen skal bli registrert uten at vi må bestille time hos Biltilsynet. Biler som ikke er E-merket og varebil kl. 2 må ha time hos Biltilsynet for å bli forhåndsgodkjent.
  Avklar hvem som lager Eksportdokumentet, Auto Transport Service AS eller selger.
 • Når du har betalt bilen kan du bestille frakten. Du må forvente at det tar 7 til 12 virkedager fra vi får transportordren og bilen er frigitt av selger, til bilen kan hentes i Drammen eller hos forhandler. De gangene det tar lengre tid er årsaken som oftest at betalingen eller nødvendige papirer ikke er i orden.
 • Ta stilling til om du ønsker å fullforsikre bilen under transporten til Norge. Auto Transport Service AS følger reglene i NSAB 2015.
 • Sørg for at alle papirer er med bilen:
  – Vognkort del 1 og del 2
  – Salgskontrakt med utstyr og spesifisert mva
  – COC-dokument (på tysk: EEC.)
  – Eksportdokument

Har du spørsmål?

Linda Johansen jobber som Teamleder Spedisjon hos ATS.

Send e-post eller ring meg nå!

Siste trafikkmelding

Alle trafikkmeldinger